Контакти English

Семена

АГРОДИМЕКС притежава ексклузивни права за продажба от водещи световни фирми. Ние Ви предлагаме висококачествена генетика на утвърдени семенарски къщи (Limagrain, Pioneer, Syngenta, Maisadour и др.), както и собствени, официално регистрирани сортове ечемик.

Ечемик

Сортоподдържането и семепроизводството на тези сортове ечемик се осъществява от Агродимекс. При нас можете да намерите както базови (елитни) семена, така и семена първо размножение (С1)

LG Рафаела

Ексклузивен внос в България от Агродимекс ООД

Рафаела е зимен сорт многореден ечемик с много висок потенциал за добив, едро зърно и генетическа устойчивост на BYDV – Жълто ечемичено вджуджаване. Узрява средно рано


  • Висока продуктивна братимост
  • Добра защита срещу основните болести
  • Отлична устойчивост на мрежести петна
  • Генетически устойчив на BYDV – Жълто ечемичено вджуджаване
  • Добра устойчивост на полягане
  • Много добра сухоустойчивост
  • 6-реден ечемик
  • Средно високи растения (80-90 см)
  • Висок коефициент на братимост
  • Маса на 1000 семена: много висока


Зебра, Триумф, Занзибар, Кастинг

Предлагаме базови семена от гореизброените сортове ечемик. За повече информация можете да се обърнете към представителя на Агродимекс за вашият район.

Гораст

Сортът е собственост на "Агродимекс" ООД

Сорт двуреден ечемик, изкласява рано. Характеризира се с висока студоустойчивост, средна устойчивост на кафява ръжда - висока устойчивост на черна ръжда и брашнеста мана. Съдържанието на суров протеин е високо - над 12.1%. Масата на 1000 зърна е много висока - над 48 гр., а хектолитровата маса е над 67 кг. Продуктивността е от 450 до 700 кг/дка, като има високи нива на екстрактно съдържание.


Неда

Сортът е собственост на "Агродимекс" ООД

Сорт двуреден ечемик. Отличава се със стабилно представяне в цялата страна, през периода на изпитване. Устойчив на полягане, много добра студоустойчивост. Високо устойчив на кафява ръжда и брашнеста мана. Съдържанието на суров протеин надвишава 12.1%, а масата на 1000 зърна е 44-48 гр. Хектолитрова маса - 66 кг. , продуктивност - 400-700 кг/дка.

Бисер

Сортът е собственост на "Агродимекс" ООД

Единственият голозърнест пролетен ечемик, без конкуренция на българският пазар.

Пролетен двуреден /голозърнест/ ечемик, зърното от Бисер се използва като суровина за хляб. Сортът е заявен за регистрация  от фирма “Агродимекс” ООД и автора на сорта проф.дсн Христо Иванов Горастев регистриран през 2007 г. Растенията са до средно високи. Изкласяват късно. Класът е средно дълъг и плътен. През периода на изпитване 2004-2008г. , сортът показва добри биологични и стопански качества. Среден добив 490 кг/дка . Вегетационният период е 90 дни. Средното съдържание на суров протеин в процент към абсолютно сухо вещество за периода на изпитване е 14.49 %. На изкуствен инфекциозен фон сортът се е проявил като средно чувствителен на брашнеста мана и устойчив на листна ръжда.

Флавий

Сортът е собственост на "Агродимекс" ООД

Сортът е заявен за регистрация от фирма “Агродимекс” ООД и автора на сорта проф.дсн Христо Иванов Горастев, регистриран през 2007 г.
Растението е средно високо с междинен тип на растеж. Изкласява средно рано. Дълъг и средно плътен клас. Сортът е изпитван за биологични и стопански качества три години. Показва устойчив добив от средно 593 кг/дка. Добра устойчивост на полягане и пречупване, средна студоустойчивост. Добра толерантност на брашнеста мана и ръжди. Много добри пивоварни качества.

Калипсо, Казанова

Предлагаме базови семена от гореизброените сортове ечемик. За повече информация можете да се обърнете към представителя на Агродимекс за вашият район.